yoga för alla

Yoga gör att du fylls upp av energi, styrka och optimism inom dig. Det hjälper dig att övervinna hinder på din väg. Ställningarna i Iyengar yoga är kraftfulla, utmanande och gör din kropp stark, smidig och balanserad samt ökar din koncentration. Du är helt koncentrerad vilket gör att ditt sinne blir stilla och du känner dig mentalt stark. Du kan lämna tankar och krav som ställs på dig och ägnar dig åt det du gör just nu. Genom att göra yogaställningar fördjupar du din andning och det gör att du får mer syre vilket ger dig mer energi. Du blir mer balanserad och fokuserad på det du vill göra, du blir mindre mottaglig för stress, problem och yttre påverkan. Alla kan göra yoga, unga och gamla, vältränade och otränade, det är aldrig omöjligt, för sent eller fel tidpunkt. 
 

BKS Iyengar är vårt ursprung

BKS Iyengar, Guru-ji, föddes 14 december 1918 och har ägnat sitt liv åt att systematisera och ge nytt liv åt den ca 5000 år gamla yogakonsten.

Han har analyserat yoga genom att använda sig själv som instrument. 
På så sätt har han skapat en yogaform som passar alla. Unga, gamla, stela, vältränade, otränade kan utöva iyengaryoga. Titta gärna på www.bksiyengar.com för mer information.

Yoga med redskap

Vår yngsta deltagare är i yngre tonåren och den äldsta är närmare 90 år vilket visar att Iyengar yoga är för alla. I utövandet av Iyengar yoga använder vi oss av hjälpmedel som bälten, klossar, filtar mm. Detta så att också den som känner sig stel och osmidig kan göra ställningarna rätt med de förutsättningar var och en har. 

Du kanske upplever fördelarna efter din första lektion men oftast märker man det efter regelbundet utövande, resultatet är individuellt.