Iyengar yoga

Varför Iyengar yoga?

Yoga gör att du fylls av energi, styrka och optimism. Det hjälper dig att övervinna hinder på din väg. 
Ställningarna i Iyengaryoga är kraftfulla, utmanande och gör din kropp stark, smidig och balanserad samt ökar din koncentration.

Du är helt koncentrerad vilket gör att ditt sinne blir stilla och du känner dig mentalt stark. Du kan lämna din vardag,  tankar och krav och ägnar dig åt det du gör just i nuet.
Genom att göra yogaställningar fördjupar du din andning och det gör att du får mer syre vilket ger dig mer energi.

Du blir mer balanserad och fokuserad på det du vill göra, du blir mindre mottaglig för stress och yttre påverkan. 

Alla kan göra yoga, unga och gamla, vältränade och otränade, det är aldrig omöjligt, för sent eller fel tidpunkt!


Vår yngsta deltagare är i yngre tonåren och den äldsta är närmare 90 år vilket visar att Iyengar yoga är för alla.
I utövandet av Iyengar yoga använder vi oss av hjälpmedel som bälten, klossar, filtar mm. 
Detta så att också den som känner sig stel och osmidig kan göra ställningarna rätt med de förutsättningar var och en har. 

Du kanske upplever fördelarna efter din första lektion men oftast märker man det efter regelbundet utövande, resultatet är individuellt.

BKS Iyengar, Guru-ji, föddes 14 december 1918 och har ägnat sitt liv åt att systematisera och ge nytt liv åt den ca 5000 år gamla yogakonsten.

Han har analyserat yoga genom att använda sig själv som instrument. 
På så sätt har han skapat en yogaform som passar alla. 


VIll du veta mer? gå in på: bksiyengar.com/ 

IYENGAR CERTIFIERINGSMÄRKET

Iyengaryogans Certifieringsmärke
Alla Iyengar yogalärare är tränade till en mycket hög nivå. Det är en del av varför Iyengar yoga är en av de mest utövade yogametoderna i världen. När du ser detta märke betyder det att en Introduktionslärare har minst tre års erfarenhet av Iyengaryoga med en kvalificerad lärare, efter det en tvåårig lärarutbildning och klarat en rigorös utvärdering. Mellanliggande och seniora lärare har praktiserat och undervisat i många år och har passerat flera utvärderingar. Det ställs krav på alla Iyengar yogalärare att behålla sin professionella utveckling varje år för att få behålla sitt certifikat.
Iyengar Yoga märket är en garanti för kvalitet, klarhet och en djup förståelse av yoga.
 

"MEDITATION IN ACTION"  B.K.S. Iyengar

Yoga enligt Guru-Ji,  B.K.S. Iyengar bygger på både fyskisk och mental stabilitet, flexibilitet och uthållighet. Yogaställningarna utförs med fokus på linjering i kroppen, med hjälpmedel såsom klossar, bälten mm vid behov. För att uppnå uthållighet stannar man länge i ställningarna beroende på individuell kapacitet. I Iyengaryoga går man in på en djupare nivå eftersom man förfinar ställningen ju längre tid man praktiserar yoga. Då man uppnår stabilitet och öppnar upp i kroppen utökar man med Pranayama (andningsövningar). 

"Som löven rör sig i vinden, rör sig ditt sinne med din andning." B.K.S Iyengar